Recenzie Urlet în tăcere, Marina Neagu (#2)

După „Frumuseţi monstruoase”, Marina Neagu a ales să îşi schimbe puţin stilul, să ne ofere personaje mai complexe şi mai bine schiţate, trăirile lor umbrind de cele mai multe ori acţiunea cărţii, care păleşte în comparaţie cu legătura tainică dintr-un zeu al întunericului şi o preoteasă curajoasă, care înfruntă timpul pentru a se regăsi, dezlănţuind haosul în urma lor.

Uneori, am o mică „divergență” cu eroina, mai ales dacă plânge în fiecare capitol sau se foloseşte de cei din jurul ei pentru a obţine ceea ce îşi doreşte, chiar dacă scopul ei final este acela de a-i proteja sau de a-i salva. Sara a fost o surpriză foarte plăcută, însă aş fi preferat ca discuţiile ei să nu se oprească (aproape întotdeauna) la capitolul „băieţi şi dragoste”. Dar, ţinând cont că în ultimii cinci ani de zile a fost separată de lumea înconjurătoare, izolată într-o clinică, unde tratamentele şi terapia au ajutat-o să supravieţuiască tragediei care i-a marcat copilăria, o iert și rămânem prietene.

După ce părinţii ei au fost ucişi, ceva s-a rupt în sufletul Sarei. Chipul mamei. Urletele tatălui ei. Apa care i-a umplut plămânii. Graniţa dintre viaţă şi moarte. Fiecare secundă de groază din acel trecut întunecat, din acea noapte blestemată, a modelat-o într-o tânără puternică şi curajoasă, care îşi doreşte să trăiască, să înfrunte lumea din spatele uşilor clinicii. Sara vrea să fie privită drept o supravieţuitoare, nu o victimă.

Recenzia completă a primului volum din Urlet în tăcere o poți citi aici.

Mulțumirile mele se îndreaptă spre Simona Stoica și site-ul Palarisme.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s